Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A karácsony két részre osztotta a történelmet
  2018-12-21 08:01:59, péntek
 
  A karácsony két részre osztotta a történelmet

,,A próféták is - Sámueltől és az utána következőktől fogva -, akik csak szóltak, mind ezekről a napokról jövendöltek." (Apostolok Cselekedetei 3,24)

A próféciákról és a beteljesülésről szóló bibliai tanítás megértéséhez rendkívül fontos megértenünk, hogy miről szól ez az igevers.
A próféciákról rendszerint úgy gondolkodunk, mint amelyek a jövőben fognak bekövetkezni, vagy amelyek éppen most történnek a világban. Könnyen elfelejtjük, hogy ami nekünk a múlt, a prófétáknak a jövő volt.
Nem szabad elfelejtenünk, hogy Jézus Krisztusnak a világba való eljövetelével elkezdődtek a beteljesülés napjai, melyeket az összes próféta hirdetett. Az első karácsony óta mi ezeket a napokat éljük. A próféták által megjövendölt ,,utolsó napok" nem a huszonegyedik századot jelentik. Az utolsó napok az időszámításunk szerinti első évben már elkezdődtek.
Az Újszövetség egységesen emellett tanúskodik. Az 1Kor 10,11-ben Pál azt mondja az ószövetségi eseményekről, hogy ,,példaképpen történt velük, és figyelmeztetésül íratott meg nekünk, akik az utolsó időkben élünk". Pál számára az utolsó idők nem a kétezer évvel későbbi huszonegyedik századot jelentette.
Nem. A vég kezdete már jelen volt az első században. A rég várt Messiás megérkezett. Ezért írja a Zsidókhoz írt levél szerzője: ,,Miután régen sokszor és sokféleképpen szólt Isten az atyákhoz a próféták által, ezekben a végső időkben a Fiú által szólt hozzánk" (Zsid 1,1-2). Amikor Isten elküldte a Fiát a világba, elkezdődtek az utolsó idők.
Nagy kiváltság az utolsó időkben élni, mert Jóel próféta megjövendölte: ,,Azután kitöltöm majd lelkemet minden emberre" (Jóel 2,28). Minden próféta várta a napot, amikor a Messiás, Dávid Fia, Izráel királya eljön, mert Isten népe számára nagy áldás az a nap. Ő eljött, királysága elkezdődött, mi pedig a beteljesülés korában élünk.
Krisztus jövőbeni, második eljövetelétől mi nem valami teljesen újat várunk, hanem inkább a már megtapasztalt áldások kibontakozását, mert az ígéretek beteljesülése az életünkben már elkezdődött.
A karácsony két korszakra osztotta a történelmet: az ígéret korára és a beteljesülés korára. Nos, amikor az Apostolok Cselekedetei 3,24-ben azt mondja Péter: ,,A próféták is... mind ezekről a napokról jövendöltek", tudjuk, hogy ő a ,,végső időkről" beszél, amikor Isten az Ő Fián keresztül szólt hozzánk, és ami az első karácsonytól az elkövetkező beteljesülésig tart.
Itt élünk mi. Rengeteg minden beteljesedett már - inkarnáció, keresztre feszítés, jóvátétel, kiengesztelés, feltámadás, mennybemenetel, mennyei uralom, közbenjárás, a Szentlélek kitöltetése, nemzetközi misszió, a népek összegyűjtése, egyház, újszövetségi könyvek, Jézus nevében történő ima, kimondhatatlan öröm és megvásárolt bizonyosság.
De a még nem valóságos, csodálatos és beteljesedés előtt áll: a második eljövetel, a halottak feltámadása, új és dicsőséges testek, a bűn vége, megdicsőülés, minden hitetlenség fölötti ítélet, jutalmak, a Mester örömébe történő bemenetel, új ég és új föld, Jézus személyes jelenléte az Ő népe körében, a nyomorúság vége, örök boldogság.
A karácsony kettészelte a történelmet. Bőséges ízelítőt kaphatunk a jövőből. Vegyük magunkhoz mindazt, amit Ő elkészített számunkra. És töltsön be a remény, hogy mennyi minden vár még ránk.

John Piper
 
 
0 komment , kategória:  Az öröm hajnala  
Címkék: figyelmeztetésül, beteljesülésről, kimondhatatlan, beteljesülésig, mennybemenetel, kibontakozását, időszámításunk, elfelejtenünk, eljövetelétől, kiengesztelés, eljövetelével, beteljesülése, megtapasztalt, következőktől, megjövendölte, beteljesedett, huszonegyedik, sokféleképpen, összegyűjtése, újszövetségi, beteljesülés, cselekedetei, beteljesedés, karácsonytól, megértéséhez, próféciákról, megjövendölt, eseményekről, megdicsőülés, bekövetkezni, gondolkodunk, elfelejtjük, elkezdődtek, krisztusnak, megérkezett, példaképpen, utána következőktől, napokról jövendöltek, beteljesülésről szóló, próféciákról rendszerint, jövőben fognak, jövő volt, világba való, beteljesülés napjai, összes próféta, első karácsony, napokat éljük, próféták által, huszonegyedik századot, utolsó napok, időszámításunk szerinti, ószövetségi eseményekről, Apostolok Cselekedetei, Jézus Krisztusnak, Amikor Isten, Dávid Fia, John Piper,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az elfogadásnak...  A föld szépségéért  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Maradék idő  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  William Shakespeare idézet  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  S a dalok tanulsága  Egyszerűen  Jó éjszakát  Minden szülő a lényével nevel.  Idézetek a barátságról  A lelki élet nem arról szól, ....  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Pocsai Piroska - NE SIESS!  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  György napra  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Muratáj  Különös!  Szent György nap  Föld napja április 22  A keserű igazság  Rögtön puha Mézes Krémes  Emberként automatikusan értéke...  Minden gyerek jó.  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Miért nem menti meg Jézus...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pillangó  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  S a dalok tanulsága  Maradék idő  A Mester kezének érintése  Esti kép  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Paul David Tripp Április 26  Jó éjt  Zilahy Lajos gondolata  Gondolatok az életről és szere... 
Bejegyzés Címkék
utána következőktől, napokról jövendöltek, beteljesülésről szóló, próféciákról rendszerint, jövőben fognak, jövő volt, világba való, beteljesülés napjai, összes próféta, első karácsony, napokat éljük, próféták által, huszonegyedik századot, utolsó napok, időszámításunk szerinti, ószövetségi eseményekről, utolsó időkben, utolsó idők, kétezer évvel, első században, végső időkben, beteljesülés korában, ígéretek beteljesülése, ígéret korára, beteljesülés korára, napokról jövendöltek&#8221, első karácsonytól, elkövetkező beteljesülésig, népek összegyűjtése, második eljövetel, halottak feltámadása, nyomorúság vége, karácsony kettészelte, figyelmeztetésül, beteljesülésről, kimondhatatlan, beteljesülésig, mennybemenetel, kibontakozását, időszámításunk, elfelejtenünk, eljövetelétől, kiengesztelés, eljövetelével, beteljesülése, megtapasztalt, következőktől, megjövendölte, beteljesedett, huszonegyedik, sokféleképpen, összegyűjtése, újszövetségi, beteljesülés, cselekedetei, beteljesedés, karácsonytól, megértéséhez, próféciákról, megjövendölt, eseményekről, megdicsőülés, bekövetkezni, gondolkodunk, elfelejtjük, elkezdődtek, krisztusnak, megérkezett, példaképpen, ószövetségi, újszövetség, elkezdődött, prófétáknak, történelmet, jövendöltek, elkövetkező, feltámadása, kitöltetése, bizonyosság, megértenünk, megvásárolt, elkészített, hitetlenség, közbenjárás, kettészelte, rendszerint, csodálatos, tanúskodik, királysága, jelentette, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5899
  • e Hét: 39675
  • e Hónap: 68987
  • e Év: 256789
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.